kedilerde norolojik hastaliklar 1

Kedilerde Nörolojik Hastalıklar

Kedilerde nörolojik hastalıklar, sinir sistemini etkileyen bir grup bozukluktur. Bu hastalıklar vücuttaki beyni, omuriliği ve sinirleri etkileyebilir. Bu hastalıklara genetik, travma ve diyet dahil olmak üzere bir dizi faktör neden olabilir. Kedlerde nörolojik hastalıklar genellikle beyin hastalıkları veya sinir sistemi hastalıkları olarak adlandırılır.

Bunun nedeni beyin ve sinir sistemini etkilemeleridir. Serebrovasküler hastalık, travmatik beyin hasarı (TBI) ve kedi epidermodistrofisi (FED) dahil olmak üzere kedileri etkileyen birçok nörolojik hastalık vardır. Bu hastalıklar ölümcül olabilir, bu yüzden onları nasıl teşhis edip tedavi edeceğinizi bilmek önemlidir.

Kedilerde nörolojik hastalıklara genetik, diyet ve travma gibi bir dizi faktör neden olabilir. Nörolojik kedi hastalıklarına genetik neden olabilir, ancak beslenme sorunlarından da kaynaklanabilir. Örneğin, kedinin serebrovasküler hastalığa neden olan genetik bir sorunu varsa nörolojik hastalıklara serebrovasküler hastalık neden olabilir.

Bu genetik sorun, kedinin nörolojik sorunlara neden olan sağlıksız bir diyete sahip olmasına yol açar. Bu nedenle, kedinizin diyetini izlemeniz ve kedinizin tıbbi geçmişini bilmeniz önemlidir. Davranışlarında veya sağlıklarında herhangi bir anormallik fark ederseniz, kedinizin bir veteriner tarafından kontrol edilmesi de önemlidir.

Nörolojik hastalıklara evcil hayvanın kafasına veya vücuduna gelen travma da neden olabilir. Bir kedi beyin travması geçirdiğinde, bunun sonucunda nörolojik hastalıklara sahip olabilir. Travmatik beyin hasarı, kedilerde nörolojik sorunlara neden olabilen bir tür beyin travmasıdır.

Kedinize hızlı bir şekilde tıbbi bakım alabilmeniz için beyin travmasının uyarı işaretlerini bilmek önemlidir. Ayrıca, evinizde veya bahçenizde aletler kullanırken kedinizi yaralamamak da önemlidir. Uygun güvenlik tertibatına ve güvenlik bariyerlerine sahip olmak, kedinizin ciddi şekilde yaralanmasını önleyebilir.

Kedilerde nörolojik hastalıklar genellikle ölümcüldür; bu nedenle, onları nasıl teşhis edeceğinizi ve tedavi edeceğinizi bilmek önemlidir. Nörolojik bir hastalığı teşhis etmenin en yaygın yolu, bir veteriner hekim tarafından yapılan tıbbi muayenedir. Veterineriniz, nörolojik hastalık belirtileri aramak için kedinizde fiziksel bir muayene yapacaktır. Ayrıca nörolojik hastalığa neden olabilecek altta yatan tıbbi sorunları araştırmak için kan testleri yapacaklardır.

Kedilerde Nörolojik Hastalıklar ve Tedavi Süreci

Kedilerde nörolojik hastalıklar tedavi edilirken, altta yatan nedeni bulmak önemlidir. Özel diyetler, nörolojik hastalıkları olan kedilere yardımcı olabilir. Örneğin, kedinizi yüksek proteinli bir diyetle beslemek, vücutlarındaki belirli yaralanma veya enfeksiyon türlerinden kurtulmasına yardımcı olabilir. Buna ek olarak, kedinizi nemli mamayla beslemek, su kaybının da meydana geldiği yaralanmalardan sonra yeniden su kazanmasına yardımcı olur.

Evcil hayvan sahiplerinin, nörolojik hastalıkları olan kedilerinin mama kaplarını daha yakına taşımak gibi şeyler yaparak daha hızlı iyileşmelerine manuel olarak yardımcı olmaları da mümkündür. Dinlenirken kedilerine. Ek olarak, daha büyük kediciklerin yüksek yerlere kolayca erişebilmesi için rampalar oluşturmak mümkündür, bu sırada küçük kedicik kardeşleri gün boyu kanepede tembellik yapmaya devam eder.

Kedilerde nörolojik hastalıklar, bırakıldığı takdirde ölümcül olabilecek ciddi bir sağlık sorunu olsa da tedavi edilmezse, onları tedavi etmenin ve kedinizde tekrar oluşmasını önlemenin yolları vardır.

Evcil hayvan sahiplerinin bu hastalıklara neyin neden olduğunu ve gelecekte tekrarlanmalarını nasıl önlemeleri gerektiğini bilmesi önemlidir. Evcil hayvan sahiplerinin, kedilerinin ihtiyaç duydukları ve hak ettikleri uygun bakımı almaları için nörolojik hastalıkları varsa kedilerine nasıl teşhis koyacaklarını ve tedavi edeceklerini bilmeleri de önemlidir.

Kediler, genellikle dünyanın her yerinde bulunan arkadaş canlısı ve sosyal hayvanlardır. Ancak kediler ciddi şekilde hastalanabilir ve insan beynini etkileyen hastalıklardan ölebilir. Bu hastalıklar kedilerde nörolojik hastalıklar olarak bilinir.

Kedilerde nörolojik hastalıklar ve türleri vardır ve bunların hepsine beyin veya sinir sistemi ile ilgili problemler neden olur. Kedilerde nörolojik hastalıklar için farklı tedaviler de vardır. Bu nedenle, kedilerimizi sağlıklı tutmak için bu hastalıkları ve bunları tedavi etme yollarını anlamak önemlidir.

Kedilerde En Sık Görülen Nörolojik Hastalıklar

Kedilerde en sık görülen nörolojik hastalıklardan bazıları, alerjik dermatolojik hastalıkları, kedi kas distrofisini ve tümörleri içerir. Alerjik dermatolojik hastalıklar, kedilerin pire ve evcil hayvan kepeğine karşı alerjik reaksiyon göstermesi ile ortaya çıkar.

Bu reaksiyonlar cilt hastalığına ve kedinizin alerjik reaksiyonunu aldığı alerjik kızarıklığa neden olur. Alerjisi olan kediler ayrıca cilt sorunları olduğunda harika görünmeyen tüylere sahip olma eğilimindedir. Veterineriniz, kedinizin alerjisini teşhis edebilecek ve alerjisi varsa tedavi önerebilecektir.

Feline musküler distrofi, kedilerin uzuvlarını ve vücut kısımlarını serbestçe hareket ettirme yeteneğini etkileyen bir durumdur. Hastalık kedilerde merkezi sinir sistemini, kasları, pençeleri ve gözleri etkiler. Genellikle yaşlı kedilerde görülür ancak yavru kedileri de etkileyebilir.

Neyse ki, birçok kedi sahibi, kedilerinin uzuvlarını doğal olarak hareket ettiremez hale gelmeden önce topalladığını fark eder. Veteriner hekiminiz musküler distrofiyi erken teşhis edebilecek ve etkili bir şekilde tedavi edebilecektir. Tedavi edilmezse, kas distrofisi kedinizde kalıcı uzuv sakatlığına yol açabilir.

Tümörler, kedilerde görülen en yaygın hastalıktır. Bu büyümeler, kedinizin vücudundaki hücrelerden ve dokulardan kaynaklanır ve vücudunun herhangi bir yerinde olabilir. Kedilerde görülen bazı yaygın tümör türleri arasında meme tümörleri, akciğer tümörleri ve tiroid tümörleri bulunur.

Veterineriniz, mevcut tümörleri bulmak için kedinizin vücudunu bir dürbün kullanarak inceleyecektir. Daha sonra şüpheli bölgede bir bıçak veya iğne kullanarak biyopsi yapacaktır. Numune, kedinizin durumuna bağlı olarak analiz ve tedavi seçenekleri için bir laboratuvara gönderilir. Veterineriniz gerekirse tümörleri çıkarmak için ameliyat yapacaktır, böylece kediniz tamamen zarar görmeden sağlığına dönebilir.

Kedinizin yaşadığı sağlık sorunlarını tanıyabilmeniz ve uygun önlemi alabilmeniz için kedilerdeki nörolojik hastalıkları bilmeniz önemlidir. Ne aradığınızı bilmiyorsanız, hastalıklarla uğraşmak daha zordur. Bu nedenle, bu yaygın koşullar hakkında kendinizi eğitmeniz en iyisidir!

Evcil
Hayvan Blog!
Tümünü Gör
E-Bültene Abone Olun !
E-Bültene abone ol bilgilendirmeleri kaçırma !